Hunspach: Village Préféré des Français 2020

Het plaatsje Hunspach in de Grand-Est is Village Préféré des Français 2020 geworden. Een jaarlijkse verkiezing aan het begin van de zomer op de Franse televisie. Met goede reden. Hunspach is zo’n typisch ‘vakwerk-huisjes’ plaatsje waarvan je er natuurlijk meerdere hebt maar toch, hier is nog veel intact.

Hunspach ligt letterlijk in een uithoek van Frankrijk, veel noordoostelijker kun je er niet komen. Karlsruhe, aan de andere kant van de grens, ligt op een een steenworp afstand.

Vlakbij het stadje ligt dus ook een deel van de Maginot-linie: de Ouvrage d’artillerie de Schoenenbourg. Net als de vakwerkhuisjes is ook dit verdedigingswerk nog helemaal intact en met recht een trekpleister voor bezoekers die iets mee willen krijgen van de deze beroemde bunkers en de bewogen geschiedenis van deze streek: Deel van Duitsland tussen 1871 en 1919 en dat heeft ook z’n sporen nagelaten: Hunspach is een echt Frans-Duits plaatsje en vooral om die reden een bezoek waard.

Volg de gids  even naar de de belangrijkste reden om Hunspach te bezoeken. Doe het niet direct dit jaar, het zal er druk zijn vanwege de welverdiende eerste plaats.

Deel dit artikel

Ook interessant voor jou

Tips voor jouw vakantie