Johnny Hallyday l’Exposition

In het noorden is het nooit een hele grote Franse naam geworden, maar in Frankrijk is hij wereldberoemd. Johnny Hallyday. Hij werd geboren als Jean-Philippe Smet op 15 juni 1943 in Parijs en werd een iconische Franse zanger, ook wel de “Franse Elvis Presley” genoemd vanwege zijn charisma, energieke podiumoptredens en belangrijke bijdrage aan de Franse rockscene. Zijn veelzijdige repertoire omvatte rock-‘n-roll, ballads en blues, waardoor hij een brede fanbase aansprak. Hallyday bracht meer dan 1.000 nummers uit, verkocht meer dan 110 miljoen platen en vulde stadions met zijn epische concerten.  Johnny Hallyday overleed op 6 december 2017, maar zijn erfenis als een van de grootste Franse muzikanten blijft voortleven.

Wie iets wil begrijpen van zijn plaats in de Franse muziekgeschiedenis doet er goed aan om in Parijs de expositie te bezoeken die vanaf 22 december van start gaat. Een eerbetoon aan Johnny Hallyday waarbij je aan de hand van zijn muziek, de verhalen, maar ook de extravagante kostuums waarmee op podia verscheen, een beeld krijgt van zijn betekenis.

De tentoonstelling wordt gehouden in de Paris Expo en is open t/m 19 juni 2024. Ga voor meer informatie en tickets naar www.johnnyhallydaylexposition.com

In het noorden is het nooit een hele grote Franse naam geworden, maar in Frankrijk is hij wereldberoemd. Johnny Hallyday. Hij werd geboren als Jean-Philippe Smet op 15 juni 1943 in Parijs en werd een iconische Franse zanger, ook wel de "Franse Elvis Presley" genoemd vanwege zijn charisma, energieke podiumoptredens en belangrijke bijdrage aan de Franse rockscene. Zijn veelzijdige repertoire omvatte rock-'n-roll, ballads en blues, waardoor hij een brede fanbase aansprak. Hallyday bracht meer dan 1.000 nummers uit, verkocht meer dan 110 miljoen platen en vulde stadions met zijn epische concerten.  Johnny Hallyday overleed op 6 december 2017, maar zijn erfenis als een van de grootste Franse muzikanten blijft voortleven.
Deel dit artikel

Ook interessant voor jou

Tips voor jouw vakantie