Van Gogh, de laatste reizen

Van Gogh, de laatste reizen

Kom je dit jaar in de buurt van Parijs? Rij dan eens naar Auvers-sur-Oise, even ten noordwesten van de stad, en bezoek het Chateau d’Auvers en ga naar de tentoonstelling ‘Van Gogh, de laatste reizen’. Een digitale rondleiding waarbij werken van de schilder in zeer hoge definitie worden getoond, vergezeld van originele werken van kunstenaars uit zijn omgeving.

Bezoekers van de expositie reizen zo door het Frankrijk van zijn Parijse jaren, van Arles en Saint-Rémy-de-Provence tot zijn laatste verblijf in Auvers-sur-Oise. Voor het eerst worden zo de laatste reizen en jaren van Vincent van Gogh gepresenteerd als een erkenning en een terugkeer naar de wortels van de man en de kunstenaar. Daarbij wordt een kijkje genomen in zowel zijn privé-leven als in zijn creatieve proces.

Bestel hier tickets voor de tentoonstelling Van Gogh, de laatste reizen

De tentoonstelling is geopend t/m 24 september en is mogelijk gemaakt dankzij vooral de medewerking van de Nederlandse Van Gogh-specialist Wouter van der Ween:

Chateau d’Auvers

De tentoonstelling wordt gehouden in het prachtige kasteel dat in 1635 gebouwd werd voor Zanobi Lioni, een rijke Italiaanse financier van het hof van Marie de’ Medici, in de stijl van een grote Italiaanse renaissancevilla’s. Hij liet ook een nymfaeum. bouwen bestaande uit een mozaïek van zeeschelpen geïnspireerd op de Oudheid, wat een van de weinige overgebleven voorbeelden in zijn soort is in Frankrijk.

Vergeet vooral niet om In 1662 werd het landgoed verkocht aan Jean deLery, die het omtoverde tot een Frans landhuis, en vervolgens aan de Princede Conti in 1765. Het kasteel werd in 1987 aangekocht door het departement Val d’Oise en is sinds 1997 officieel geklasseerd als van bijzonder historisch belang.

Website Chateau d’Auvers

Deel dit artikel

Tips voor jouw vakantie