Bezoek de kerstmarkten in Noord-Frankrijk

De komende weken gezellig de kerst al een beetje vieren in Frankrijk? Mogen we dan een paar tips doen voor de leukste markten  die ook niet zo ver weg zijn:

In de Champagne

In Epernay, het hart van de Champagnestreek, kun je op 13, 14 en 15 december kerst al voorproeven met de Habits de Lumière. Spectaculaire lichtshows, theatervoorstellingen, buitengewoon goed eten en de beste champagnes. Tijdens deze drie festivaldagen open champagnehuizen exclusief hun deuren, zodat iedereen geniet van champandizes en champagneproeverijen. Ervaar het meest populaire lichtfestival en Champagne-event. Een tip voor alle kerstinkopers onder ons, breng een bezoek aan Reims. De kerstmarkt staat tot en met 29 december vol met sfeervolle kraampjes en de befaamde kathedraal is op spectaculaire wijze belicht.

In de Ardennen

Als er een competitie is voor kerstmarkten dan valt die van Charleville-Mézières zeker in de prijzen. Sowieso een bezoek waard maar zeker in deze tijd als de gezellige kerstsfeer voelbaar is in het centrum van de stad.  Tot en met 31 december vind je midden op het prachtig gedecoreerde Place Ducale talrijke kraampjes, een schaatsbaan en verlicht reuzenrad tot aan workshops, shows en regionale lekkernijen. Hier koop je de leukste cadeaus voor in de kerstsok boven de open haard. En geloof ons, er is meer dan genoeg decoratie te vinden om je huis kerstproof te maken. Van kerstballen tot houten rendieren en nog veel meer. Warm jezelf tussendoor op met een mok heerlijke chocolademelk en geniet bovenal van een dag met heel veel lichtjes en gezelligheid in de Ardense stad.

In de Elzas

Hier toveren verscheidene dorpen en steden zich om tot een heus kerstsprookje. Met zoveel te beleven is een dagje kerstmarkt zeker niet genoeg. Dus trek er lekker op uit voor een kerstmarktweekend in Straatsburg: de oudste kerstmarkt in heel Frankrijk, Christkindelsmärik. En voor alle foodies en fijnproevers is de Obernai Christmas Market een foodwalhalla. De stad ruikt deze tijd van het jaar naar specerijen en de speciale Obernai glühwein. Perfect om alle kerstinkopen te doen en de beste ingrediënten te scoren voor een feestelijke maaltijd. Wat wil je nog meer?

Deel dit artikel

Ook interessant voor jou

Tips voor jouw vakantie