Door de Vallei van de Gastronomie

Als je volgend jaar weer naar het zuiden jakkert over de Autoroute du Soleil, dan ga je dwars door de Vallei van de Gastronomie. Kijkend naar wat je links en rechts van de weg allemaal ziet kun je ervoor kiezen: doorrijden en hier en daar aansluiten in de file… of er een echte ‘Voyage Gourmand’ van maken. De wijnen van de Bourgogne, de brasserieën van Lyon, de nougat van Montélimar, zo kunnen we nog wel even verder gaan.

Drie Franse regio’s hebben dat ook begrepen en hebben de handen ineen geslagen: Voortaan rij je door de Vallée de la Gastronomie en onder die naam wordt al het aanbod verzameld waarmee je je reis echt aangenaam kunt maken. Steeds meer regionale aanbieders van al dat lekkers verenigen zich onder dit nieuwe merk. En op de website tref je een groeiend aanbod van regionale producteurs, artisans, musées, lieux de visite, dégustations, fêtes, manifestations etc. die de heen- en terugweg aanzienlijk plezieriger, gaan maken.

Credits: Drôme Tourisme

Zomaar twee suggesties…

Chateau de Pommard nabij Beaune

Pommard, één van die beroemde namen die automatisch bij je opkomen als je denkt aan de wijnen uit de Bourgogne. Een chateau dat al sinds 1726 de beste wijnen uit de Bourgogne maakt. Zeker een behoorlijke tussenstop waard om de wijnen te proeven, de kelders te bezoeken en misschien nog veel uitgebreider kennis te maken met de wijnen uit de Bourgogne. Op hun website vind je diverse suggesties daarvoor.

L’Essentiel de Lavende in de Dròme

Altijd al meer willen weten over de lavendel? Sla dan even voorbij Valence linksaf en bezoek ‘L’Essentiel de Lavande’. Een biolgische producent van lavendel met in de zomermaanden dagelijks rondleidingen door de lavendelvelden, productiefaciliteiten en natuurlijk de winkel, waar meer op basis van lavendel te verkrijgen is dan je nu kunt bedenken.

Ga voor alle aanbieders en inspiratie voor de volgende trip naar website van Vallée de la Gastronomie.

Deel dit artikel

Ook interessant voor jou

Tips voor jouw vakantie