Festivals in wintersportplaats Alpe d’Huez

Denken dat je alleen maar kunt skiën of snowboarden tijdens de wintersport is inmiddels wel een beetje ouderwets. Steeds meer wintersportoorden doen er alles aan om ook op andere manieren publiek te trekken tijdens het skiseizoen. Zo ook bijvoorbeeld de bekende wintersportplaats Alpe d’Huez.

Van 14 t/m 21 maart vindt daar bijvoorbeeld voor de tweede keer het Tomorrowland Winter! plaats. De winterversie van het grootste dance muziekfestival ter wereld dat sinds 2005 jaarlijks in België wordt georganiseerd. Men verwacht hier meer dan 25.000 bezoekers. Net als vorig jaar staat het hele skigebied in het teken van dit festival in de derde week van maart. Op 8 podia waarvan 3 op de skipistes zelf tot een hoogte van 3.300 meter gaan meer dan 100 artiesten optreden Dus hou je van skiën, en je houdt van house, techno, en meer moderne muziekstijlen, dan mag je Tomorrowland Winter! niet missen.

Voor de wat oudere wintersportliefhebber die wat minder heeft met dit soort festivals is er ook het International Comedy Film Festival dat al voor de 23e keer wordt georganiseerd. Dit seizoen van 14 t/m 19 januari. Een uniek evenement op hoogte waar comedy films, veelal in het frans maar ondertitels, worden vertoond, vanzelfsprekend met een introductie van de makers. Iemand die Franse humor goed kan waarderen zal zich hier goed vermaken.

Dus ook voor niet-skiërs is er steeds meer te beleven in de wintersportplaats Alpe d’Huez.

Deel dit artikel

Ook interessant voor jou

Tips voor jouw vakantie