Cirque de Gavarnie

Verken het prachtige Cirque de Gavarnie te voet

Als je op zoek bent naar een prachtige wandelervaring in de buurt van Lourdes, hoef je niet verder te zoeken dan het Cirque de Gavarnie. Dit grote keteldal staat sinds 1997 op de UNESCO-werelderfgoedlijst en biedt een spectaculair uitzicht op een steile rotspartij van 1.500 meter hoog die de grens met Spanje afbakent. Vanaf Argelès-Gazost, op slechts 15 kilometer afstand van Lourdes, is het een mooie rit van ongeveer 50 minuten om bij het dal te komen.

Hoewel de folder van het plaatselijke office de tourisme beweert dat de wandeling naar het dal van het Cirque de Gavarnie een “gemakkelijke wandeling” is, moet je je niet laten misleiden. Het pad is stijl en ongelijk met grove stenen en het duurt toch nog ruim een uur om bij het Hôtellerie du Cirque te komen. Sommige mensen hebben ervoor gekozen om een paard of een ezel te huren in het dorp om de tocht zittend af te leggen.

Als je eenmaal in het dal bent, kun je genieten van het spectaculaire uitzicht en de frisse lucht. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Dus als je op zoek bent naar een mooie wandeltocht in de buurt van Lourdes, is het Cirque de Gavarnie zeker een bezoek waard!

Bekijk deze route op Komoot

Ook interessant voor jou

Tips voor jouw vakantie