Les Baux-de-Provence – Chemin des Trémaïé

Kom de prachtige vogels observeren die de heuvels verlaten hebben om de winter door te brengen op de rotsen. Dit is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Frankrijk. Neem de tijd om te stoppen en te genieten van de spectaculaire omgeving aan de voet van de rotsachtige uitloper waar het kasteel staat.

Deze route bevindt zich in de buurt van het historische dorp Les Baux-de-Provence, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van Trémaïé. Loop vervolgens naar het dorpscentrum via de trappen die tussen de rotsen van Baumayrane en Entreconque leiden. Geniet van deze prachtige plek in het hart van de Alpilles!

Bereikbaarheid

De wandelroute begint vanaf een parkeerplaats. Vanaf hier ga je linksaf op het pad dat om de bocht loopt, onder het kasteel door. Bij het bord “Chapelle de Trémaïé” ga je verder op het pad om het dorp Les Baux-de-Provence te omzeilen. Na de korte afdaling kom je langs de Zwarte Madonna van Baux-de-Provence. Vervolgens ga je de trap op richting het dorp.

Om bij het startpunt van de route te komen, zijn er twee mogelijkheden:

  • Bij aankomst op de parkeerplaats ga je rechtsaf en beklim je de trap. Eenmaal door de poort van de stadsmuren en de laatste trappen, ga je rechtdoor en laat je het ecomuseum aan je linkerzijde achter. Bij de volgende kruising ga je linksaf.
  • Eenmaal buiten het dorp sla je rechtsaf en beklim je de weg. Ga rechtdoor om de D27a te bereiken en volg deze tot aan de parkeerplaats bij het startpunt van de route.
Bekijk deze route op Komoot

Ook interessant voor jou

Tips voor jouw vakantie