Seine-Maritime

Seine-Maritime is een prachtig departement gelegen in het noorden van Frankrijk en biedt een verscheidenheid aan bezienswaardigheden en activiteiten. De regio beschikt over een spectaculaire kustlijn met indrukwekkende kliffen, zoals de krijtrotsen van Étretat, die al decennialang bezoekers trekken vanwege hun natuurlijke schoonheid. Bovendien zijn er charmante dorpjes te vinden, zoals Veules-les-Roses, dat beschouwd wordt als een van de mooiste dorpen van Frankrijk.

Maar Seine-Maritime biedt meer dan alleen mooie landschappen. Het is ook een gebied met een rijke geschiedenis en cultuur. In Rouen, de grootste stad van de regio, is de beroemde kathedraal een must-see voor elke bezoeker. Het indrukwekkende gebouw, dat meer dan 800 jaar oud is, wordt beschouwd als een van de meest bijzondere gotische kathedralen in Frankrijk. Een ander iconisch gebouw in Rouen is het Gros Horloge, een astronomisch uurwerk dat dateert uit de 14e eeuw.

Tot slot staat Seine-Maritime bekend om haar culinaire hoogstandjes. Vanwege de ligging aan de kust zijn er veel gerechten met verse zeevruchten en vis. Daarnaast zijn er ook zoete specialiteiten, zoals de beroemde macarons van Saint-Jean-de-Luz en de amandeltaart uit Rouen. Met zoveel te ontdekken en te proeven, is Seine-Maritime een must-visit voor elke reiziger die op zoek is naar een unieke en gevarieerde Franse ervaring.

Tips voor jouw vakantie