Over tolbadges en milieustickers

Vroeger liet je je paspoort zien en reed je Frankrijk in. Dat hoeft niet meer gelukkig. Maar wel is het goed om jezelf voor te bereiden met zo’n handige tolbadge voor de tolwegen, en een milieuvignet voor steeds meer steden en departementen. En goed nieuws! Bij aanschaf van de Bio&Go Tolbadge bespaar je € 5 met onze kortingscode.

Goed nieuws voor iedereen die opziet tegen de drukte bij de tolpoorten op weg naar zijn vakantieadres in Zuid-Europa. Met de tolbadge voor auto’s, motors en campers kun je doorrijden bij de tolwegen in Frankrijk, Spanje, Portugal en – nieuw – Italië. Bovendien werkt de badge als betaalmiddel bij meer dan 500 parkeergarages in Frankrijk en Spanje, plus een aantal veerboot verbindingen in Italië. Files vermijden dankzij aparte rijstroken bij de tolpoorten.

Bip&Go tolbadge: Voor snel en veilig doorrijden op de tolwegen van Frankrijk, Spanje, Portugal én Italië

De transponder maakt elektronische tolbetaling mogelijk in Frankrijk, Spanje, Portugal en evt Italië. Groot voordeel is dat badgehouders bij de tolpoorten kunnen kiezen voor de aparte rijstroken, waar al rijdend (30 km/uur) de badge wordt geregistreerd en de slagboom openzwaait. Dat betekent op een traject van Nederland naar Zuid-Frankrijk al snel een tijdswinst van ruim 30 minuten.

Vakantiegangers betalen eenmalig voor de aanschaf en activatie van de badge en betalen abonnementsgeld voor de maand(en) waarin zij daadwerkelijk gebruik maken van de Bip&Go. Voor Frankrijk is dat €1,70 en voor Spanje/Portugal en Italië € 2,50 per gebruiksmaand. Tol- en parkeergeld worden bovenop het maandtarief gefactureerd en automatisch achteraf van de rekening afgeschreven.

Reizen naar Frankrijk? De standaardbadge voldoet!

Sinds dit jaar zijn er twee type badges. De standaardbadge is geldig voor Frankrijk, Spanje en sinds dit jaar ook Portugal. De nieuwe Europa-tolbadge is geldig voor Frankrijk/Spanje/Portugal én Italië.

Nu met voordeel online te bestellen! De standaardbadge kost € 20 (€ 10 + € 10 verzendkosten), de Europabadge €24 kosten €14 (+ €10 verzendkosten), en kan online worden besteld via Bip and go.

Promocode voor lezers van En Route!

Gebruik de promocode ENROUTE2020 en ontvang € 5 korting. Verzending is binnen 48 uur na aanmelding, samen met de houder, die gebruikers op de voorruit kunnen plakken. De verzending gaat per post en levering duurt zo’n 5 werkdagen, echter houdt in deze postcorona-tijd rekening met een paar dagen vertraging. Voor motorrijders is een armbadge beschikbaar. Campers niet hoger dan 3 meter en/of zwaarder dan 3,5 ton kunnen ook gebruik maken van de badge.

Milieuvignetten

Voor toegang tot een groot aantal Franse steden en streken

In steeds meer Franse steden en zelfs departementen is een milieuzone ingesteld en is een milieusticker verplicht voor bepaalde categorieën auto’s. In Frankrijk wordt deze sticker ook wel een certificat qualité de l’air (CQA) of kortaf een Crit’Air of vignette Crit’Air genoemd. Het type milieusticker is afhankelijk van het voertuig en de CO2-uitstoot daarvan.

Het kan zelfs zijn dat zo’n sticker slechts tijdelijk (bijvoorbeeld in extreme omstandigheden zoals zware smog) verplicht wordt gesteld. Dat geldt bijvoorbeeld al op de autoroute A7 die door de Drôme loopt, in dit departement kan ook tijdelijk het hebben van een milieuvignet namelijk verplicht worden gesteld. Het is verstandig om je te oriënteren op een milieusticker voordat je naar Frankrijk gaat want het is niet altijd. Duur is ie niet: € 4,21 en binnen 10 dagen heb je hem in huis.

Op de website van de ANWB vindt je de nederlandstalige informatie hierover en ook de mogelijkheid om een milieuvignet te bestellen op de officiele Franse website waarnaar ook verwezen wordt voor bestelling van een milieuvignet.

Deel dit artikel

Ook interessant voor jou

Tips voor jouw vakantie