En Jeu! Expositie in Parijs

En Jeu!

Parijs staat op het punt om de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 te verwelkomen en in aanloop daarop, organiseert het Musée Marmottan Monet een boeiende tentoonstelling genaamd ‘En Jeu! Kunstenaars en sport (1870-1930)‘. Van 4 april tot 1 september 2024 kunnen bezoekers genieten van meer dan honderd kunstwerken uit gerenommeerde collecties van over de hele wereld.

De tentoonstelling onderzoekt het samenspel tussen kunst en sport aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw. Kunstenaars zoals Monet, Degas en Rodin schilderden sport en atleten als symbolen van moderniteit en avant-garde, van impressionisme tot kubisme. De tentoonstelling belicht de ethische en esthetische aspecten van hoe kunstenaars naar sport keken, zowel naar populaire als elitaire disciplines.

Een uniek perspectief op de culturele betekenis van sport en de weergave ervan in de kunst tijdens een cruciale periode in de geschiedenis. Ga je naar Parijs dit voorjaar? Mis deze kans dan niet om deze expositie in het hart van Parijs te ervaren

Musée Marmottan Monet

2, Rue Louis Boilly, Parijs

www.marmottan.fr

Datum en tijd

Donderdag 4 april 2024

Locatie

Musée Marmottan Monet
Musée Marmottan Monet, Rue Louis Boilly, Parijs, Frankrijk

Deel dit evenement

Ook interessant voor jou

Tips voor jouw vakantie