Meurthe-et-Mosselle

Meurthe-et-Moselle ligt in het noordoosten van Frankrijk. Het departement staat bekend om zijn historische steden en pittoreske dorpjes. Nancy, de grootste stad in de regio, staat bekend om haar prachtige Place Stanislas, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Naast Nancy zijn er nog vele andere steden en dorpen die het ontdekken waard zijn, zoals het middeleeuwse stadje Pont-à-Mousson en het charmante dorpje Liverdun.

Maar Meurthe-et-Moselle biedt meer dan alleen historische steden en dorpen. Het departement beschikt ook over mooie natuurgebieden, zoals het regionale park Lorraine, waar wandelaars en natuurliefhebbers kunnen genieten van de ongerepte natuur. Daarnaast zijn er ook verschillende fietsroutes die je langs de mooiste plekjes van het departement leiden.

Ten slotte staat Meurthe-et-Moselle bekend om haar gastronomie. De regio biedt heerlijke specialiteiten, zoals de beroemde quiche Lorraine en de hartige pâté lorrain. Ook de wijnen uit de regio, waaronder de Côtes de Toul en de Moselle, zijn het proeven waard.

Tips voor jouw vakantie

Te vinden in Meurthe-et-Mosselle